Autor: Yara Eesti OÜ • 3. mai 2024

Megalab leheproovide võtmise aeg on käes!

Hea põllumees, ära arva, vaid tea, kuidas ja millega toita oma taimi nii, et kõikide „toiduainete ja vitamiinide“ tasakaal taimede toidulaual oleks paigas!

Tünnilauateooria peab paika igal taimekasvuhooajal, seega on oluline arvestada, et ka ühe elemendi puudujääk võib totaalselt pea peale keerata kõik tehtud väetamise ponnistused. Samuti on reegel, et mikroelemendid, mis on puudu mullas, on võimalik taimele anda vaid leheväetistega. Seega, et paremini otsustada leheväetiste vajadus oma põllul, on suureks abiks Megalab leheanalüüsid.

Leheanalüüsid pole vaid jooksva hooaja „kiirabi“

Leheanalüüsid on hea abivahend jooksva hooaja leheväetiste otsuste tegemisel, kuna vastused proovidele saabuvad ca 3-5 päevaga. Analüüs tehakse taimelehtedest ning laboris määratakse 12 toiteelemendi olukord taimedes. Analüüsi raportit on lihtne lugeda kõigil, kuna see annab ka eestikeelsed kommentaarid ja juhised iga elemendi lõikes. Selliselt saab teha pritsimise valikuid ja täita taimede vajadused seal, kus tõesti lisaturgutust on tarvis.

Lisaks on paljud põllumehed tänu süsteemsele leheproovide võtmisele ja raportite jälgimisele mitmete aastate jooksul õppinud selgeks iseenda väetamise käekirja, saanud selgeks oma põldude mullastiku iseärasused ning oskavad juba leheväetisi valida väga sihitult ja lausa elemendipõhiselt. Leheproovide võtmisesse seega ei peaks suhtuma ainult kui käesoleva hooaja „kiirabisse“, millel on ainult üks ja õige ajastus ja nö parim enne tähtaeg, vaid kui pikemaajalisse investeeringusse, mille najal teha paremaid ja majanduslikult ka tasuvamaid otsuseid.

Nüüdsest on leheproovide saatmine põllumehe jaoks lihtsam, kui kunagi varem!

Koostöös Omnivaga on võimalik oma proovid saata kõikjalt Eestist pakiautomaadiga. Teenuse kasutamiseks võta ühendust oma piirkonnaesindajaga, kes annab Sulle unikaalse saatmiskoodi. Sinu ülesandeks jääb leheproovid põldudelt koguda, pakki panna ja kui lähed poodi piima ja leiba ostma, siis pane ka leheproovid mugavalt pakiautomaati! Edasi jääb üle ainult raporti tulemust oodata.

Leheproovide koostööpartneriteks on kõik Yara edasimüüjad: Scandagra, Baltic Agro, Linas Agro ja PÜ KEVILI.

NB! 2024.aastal jätkub ka TASUTA leheproovide kampaania! Loe sellest lähemalt siit: Megalab leheanalüüsid - ära arva, vaid tea! | Yara Eesti

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960